6 mituri despre vin pe care nu ar trebui să le mai credem

Vinul reprezintă una din cele mai consumate băuturi din România. Haideţi să vedem ce mituri există și să înţelegem că unele lucruri pur și simplu nu sunt adevărate.

1. Un vin bun trebuie să fie neapărat scump – Oamenii tind să creadă faptul că vinul de calitate trebuie să fie, în mod absolut necesar, și un vin ceva mai scump

2. Vinul bun trebuie să fie făcut dintr-un singur soi de vie – Circulă în conștiinţa publică faptul că vinul făcut din mai multe soiuri este automat inferior din punct de vedere calitativ. În fapt, o uniune de soiuri poate însemna chiar un gust mai bun al vinului.

3. O sticlă care nu are dop de plută nu este decât una falsă – De fapt, logica înlocuirii dopului de plută este pur economică, cel de plastic fiind mai ieftin

4. Un SINGUR tip de vin se poate „asorta” la o anumită mâncare – În fapt, un vin alb poate fi la fel bun ca un vin roșu. Noi spunem că depinde mai degrabă de companie

5. Sedimentul din sticlă înseamnă automat că vinul e contrafăcut – De fapt, sedimentul înseamnă că vinul n-a fost filtrat corect în procesul de producţie.

6. Vinul e mai bun cu trecerea timpului – În ciuda lucrurilor pe care le știm de când eram mici, majoritatea tipurilor de vin își pierd din calitate cu timpul.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide