Trucuri pentru a pacali lumea ca stii sa gatesti

1. Pentru o ceapa mai "tolerabila", inmoai-o in apa rece inainte de folosire. Ii va reduce intensitatea prin micsorarea sulfatilor.

2. Praful de copt ajuta la fragezirea carnii prin diminuarea intaririi in timpul gatitului. Fiti atenti la cat folositi, deoarece lasa un gust puternic. Daca adaugati lamaie sau suc de lime se va reduce gustul de praf de copt.

3. Adaugati o lingura de boabe de musar la macaroanele cu branza pentru a avea o aroma interesanta.

4. Deasemenea o lingura de unt de arahide la tocanita ii va da o consistenta foarte buna.

5. Daca inveliti carnea in amidon de porumb si oua, aceasta va avea o textura matasoasa si nu va fi prea uscata sau tare. Deasemenea va mentine carnea la o temperatura mai scazuta si va reduce sansele de ardere.

6. Folositi produse reci atunci cand faceti produse cu foitaj sau de patiserie. Faina rece va impiedica untul sa se topeasca inainte de a intra in cuptor, iar apa rece va intari un pic aluatul.

7. Sarea kosher sau sarea de mare sunt intotdeauna mai bune decat sarea de masa. Cristalele mai mari le dau o aroma mai buna in mancare si fiind mai granulate sunt mai usor de controlat.

8. Alcoolul face totul mai bun, chiar si foaia de placinta. Adaugati putina vodka la aluat pentru a-l face un pic mai crocant. Nu va faceti griji, vodka se va evapora, asa ca nu va avea gust de birt.

9. Firimiturile de paine ajuta burgerii sa isi mentina forma si ii face un pic mai gustosi.

10. Adaugati putina sare si scortisoara la cafea inainte sa o fierbeti. Sarea ii va taia un pic amareala si ii va intensifica gustul, iar scortisoara este foarte delicioasa.

11. Mentineti cutitele ascutite prin curatarea si depozitarea corecta. Curatati-le de mana si folositi un tocator de lemn, nu de plastic. 

12. Daca incalziti sau raciti farfuriile inainte de servire, va veti imbunatati experienta mancatului. Nimanui nu-i place mancarea rece, nu? Incalziti farfuriile in cuptor la 100 de grade C timp de 5 minute sau raciti-le prin punerea in frigider timp de 20 de minute.

13. Cand faceti un sandwich cu cascaval topit, asigurati-va ca toate incredientele sunt la temperatura camerei inainte de gatire. Untul se va intinde mai usor, iar cascavalul se va topi intr-un mod egal fara sa ardeti painea.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide